Miután csendben, szó nélkül figyeltem, hogyan épülök le napról-napra, hogyan romlik a fizikai és mentális állapotom, rájöttem, hogy ha nem lépek közbe, ez lassan, de biztosan tönkretesz. Ha ezt így folytatom, olyan emberré fogok válni, aki várja a péntek délutánokat, amikor végre nem kell dolgozni, de már szombat reggel nyafog, hogy hétfőn munka. Akit bedarál a mókuskerék, és ahelyett, hogy magára fókuszálna, mások életét veszi górcső alá, és irigykedni kezd. 

Ijesztő volt rádöbbenni, hogy pontosan efelé tartok, ezért remélem még időben invitáltam magamat utazásra. Egyfajta belső utazás ez, talán kicsit vissza önmagamhoz, de javarészt inkább egy boldogabb élet felé, ami nem végződik a fent taglalt módon. Célom kicsit lelassítani, magamra figyelni, és észrevenni magam körül az élet apró szépségeit. Több szintre bontottam az egészet, az első szakasz végének aug. 13-át tűztem ki célul, hogy a motivációm se maradjon alább. A céljaimat részletesebben, pontosabban fogalmaztam meg, itt csak egy tömör összefoglalást láthattok, úgy gondoltam, nem szükséges nyilvánossá tenni teljes részletességében. A legizgalmasabb ebben az, hogy én magam is csak az adott szakaszra látok rá, nem tudom, hogy a következő milyen lesz. Napközben egy-egy apró ötlet eszembe jut, amit gyorsan le is írok a telefonomba, így rajzolódik ki, hogy innen majd nyár végén hová kellene továbbfejleszteni magamat, és az életemet. 

Amiért az egészet közzé merem itt tenni, az nem más, mint a tény, hogy lassan több, mint egy hónapja sikerrel alkalmazom ezt az egészet, azaz úgy tűnik, megmarad az életemben. 

Hátravan még: 

10 

nap

Aktuális célok

  • helyretenni az étkezésemet
  • heti négyszer edzeni
  • rendet tartani a környezetemben
  • továbbképezni magam
  • úgy csinálni, mintha lenne szociális életem (azaz programokat szervezni, nem várni arra, amikor "már kevesebb dolgom lesz")

Amire eddig jutottam

  • a napi 150 g szénhidrátra meglepően jól reagál a szervezetem, főként az asztmám mérséklődik, még undi időben is
  • így, hogy látom, miből mennyit eszem, rettenetes mennyiségű zsírt viszek be. és ami még szomorúbb: édességgel :( hosszabb távon erről le kell mondanom
  • korán kelni jó, pláne, ha van fix rutin: a hajnali órák lettek az én felkészülős, dolgozós perceim
  • a gyengeségeimet alul-, az erősségeimet túlbecsülöm, és ebből jó nem sülhet ki


Nyafisarok


Heti beszámoló: (2018.07.23-2018.07.29.)

Találtam egy új edzést, és ezáltal megtáltosodtam. Nem tudom, mikor volt utoljára ilyen időszak, amikor ennyire jól éreztem magam a bőrömben, és élveztem az edzéseket. Persze, a kardiós résznél kiköptem a tüdőmet és nem volt annyira őszinte a mosolyom, de minden erősítő résznél roppant büszke voltam magamra, hogy meg tudom csinálni. Ezt pedig a testem meg is hálálja, szépen elkezdett alakulni, megnyugodott a szervezetem és most úgy minden jó, hála a rendszeres edzés okozta hormonlöketnek. 

Created with Mozello - the world's easiest to use website builder.

 .